VRInternal - interactive 3D graphics Brightside - virtual miraculous monastery

3D chat svetovi - VRML/X3D Tehnologija

software
avatar
tehnologija
Web 3D istorija

Chat je chat ali ono sto pravi razliku je mesto gde se odigrava, u slucaju 3D chat-a to je Virtuelni Svet, jedno interaktivno 3D okruzenje. Bez sumnje, najbitnije za interesantnu konverzaciju je zanimljiv sagovornik a imajuci to na umu moglo bi se upitati, sta bitno Virtuelna Realnost moze da ponudi u tom smislu? Puno toga. U velikoj meri svaki razgovor je vodjen okruzenjem, odnosno mestom na kome se dogadja. Recimo niko ne bi isao u crkvu zbog dobre zabave ili u manastir, osim ukoliko nije u pitanju cudotvorni virtuelni manastir kao sto je Brightside, na primer. Kakve su sanse da sretnete nekog elektricnog kaludjera u realnom svetu? Skoro nikakve, a u Brightside-u oni su regularna manastirska bratija, kao i nase sexy kaludjerice. Mozete li da zamislite vernike tamo, ko bi propustio sansu za jedan takav chat? Sa druge strane, nisu svi svetovi bazirani na fantaziji, na Internetu mozete posetiti i upoznati realna mesta, kao sto su Palata Bovara ili Piazza del Duomo. Slika dole pokazuje chat u dvoristu palate Bovara, bilo je rano ujutru po lokalnom vremenu pa Senjora Laura nije stigla da se obuce, ali nema veze, ona je uvek spremna da pomogne i da objasni sve sto bi vas moglo zanimati, cak i kada je potpuno gola.

U svojoj sustini 3D chat svet je drustveno mesto, mesto za okupljanje, zbog zabave, istrazivanja ili da bi naucili nesto ali on uvek ima jos jednu osobinu cak i ako nije predvidjena dizajnom, scenu i razlicite karaktere, sve sto je potrebno za Role Play Game. Nije bitno ukoliko ne postoje pravila ili uobicajeni game play, Role Playing je igra za sebe i sto je najvaznije ta igra je deo ljudske prirode, nacin odrastanja, ljudi zive igrajuci svoje uloge. Nekada su roditelji nekada deca, ucitelji ili ucenici zavisi od situacije. Sa ili bez pravila i unapred zadatih uloga, razliciti svetovi privlacice razlicite posetioce, po prirodi samog sveta mozete biti prilicno sigurni koga cete tamo sresti. Ukoliko vas zanima ozbiljan razgovor o arhitekturi ili zelite da vidite izuzetne gradjevine trebalo bi da posetite Virtualni Milano - Piazza del Duomo ili Palatu Bovara ali ako zelite zabavu, da cujete ili ispricate nesto neobicno pravi izbor bi bio Brightside - cudotvorni manastir, slika gore. Sa druge strane, kada je potrebna angazovanija vrsta zabave Virtuelni Svet moze imati skup unapred definisanih uloga i u tom slucaju on postaje vrsta MMORPG-a, na primer, TV Republika treba da bude simulacija realne drzave, da ima game play baziran na drustvenim odnosima i zbog toga su glavne uloge bazirane na profesijama: novinari, politicari, vojska. policija itd.

U svakom slucaju, bilo da trazite povremeni chat ili kompletan zivot u nekom drugom svetu, mogucnosti za testiranje i uvezbavanje razlicitih licnosti su tu, treba probati. Odaberite svoj Avatar, linkovi u koloni desno, i budite ono sto jeste ili ono sto bi zeleli da budete.

Sve sto vam je potrebno je instaliran VRML plug-in, ukoliko jos uvek niste, skinite i instalirajte svoju kopiju Bitmanagement Contact. Za vise detalja pogledajte instalacija - osnove.

download plug-in
Bitmanagement Contact

copyright©1999-2008. VRInternal